mielenrauha-gosafe-lisaturva

Kun tehdastakuu päättyy - miksi lisäturva on kriittinen käytetyn auton omistajille

Kun auton tehdastakuu päättyy, monelle autoilijalle herää kysymys: onko lisäturva kannattava hankinta? Erityisesti käytettyjen autojen kohdalla yllättävät korjauskulut voivat aiheuttaa suuria taloudellisia haasteita. Suomessa, Ruotsissa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa lisäturvan hankintaan liittyvät tottumukset vaihtelevat, mutta sen suosio on kasvussa eri markkinoilla. Tässä artikkelissa tarkastelemme lisäturvan merkitystä ja sitä, miksi se voi olla elintärkeä, kun tehdastakuu on umpeutumassa.

Lisäturva Suomessa - Kasvava trendi

Suomessa lisäturvan käyttö on kasvanut erityisesti käytettyjen autojen kohdalla. Vaikka lisäturva ei ole ollut perinteisesti niin suosittu kuin muissa maissa, kuluttajat ovat alkaneet arvostaa sen tarjoamaa mielenrauhaa. Suomen ankarat sääolosuhteet, kuten kylmät talvet ja routa, aiheuttavat lisähaasteita autoille. Erityisesti moottorin, vaihteiston ja sähköjärjestelmien osat voivat vaurioitua herkemmin, jolloin lisäturva auttaa kattamaan näiden komponenttien mahdollisesti korkeat korjauskulut.

Entä Ruotsissa

Ruotsissa lisäturva on ollut pitkään keskeinen osa autoilua, erityisesti premium-merkkien kohdalla. Ruotsalaiset arvostavat pitkäaikaista mielenrauhaa, ja lisäturva nähdään vastuullisena tapana varmistaa auton pitkäikäisyys. Ruotsissa lisäturva on yleinen valinta myös tavallisten kuluttajien keskuudessa, mikä kuvastaa maan pitkän aikavälin ajattelutapaa auton kunnossapidossa. Tämä suuntaus koskee myös sähköautoja, joiden teknologia ja korjauskustannukset ovat monimutkaisempia ja kalliimpia.

Eurooppalaiset kuluttajat - vaihtelevia käytäntöjä

Muualla Euroopassa lisäturvan käyttö vaihtelee maittain. Saksassa, joka on Euroopan suurin automarkkina, lisäturvan hankkiminen on yleistä erityisesti teknisesti kehittyneissä autoissa, kuten Audi, Volkswagen- BMW- ja Mercedes-Benz-autoissa. Saksassa kuluttajat tiedostavat auton monimutkaisten komponenttien, kuten vaihteiston ja turbolatauksen, korjauskustannukset, jotka voivat nousta tuhansiin euroihin. Muualla Euroopassa, kuten Etelä-Euroopan maissa, lisäturva ei ole vielä yhtä suosittu, mutta sen merkitys kasvaa sähkö- ja hybridiautojen yleistyessä.

Pohjois-Amerikan vahva lisäturvaperinne

Pohjois-Amerikassa lisäturva on lähes vakio-osa autojen ostoa. Yhdysvalloissa lisäturva nähdään välttämättömänä erityisesti kalliimmissa ja teknisesti edistyneissä autoissa. Tutkimusten mukaan sähköautojen korjauskustannukset voivat olla jopa 29 % korkeammat kuin perinteisten autojen, erityisesti korkeajänniteakkujen ja muiden sähkökomponenttien osalta​.

Pohjoisamerikkalaiset kuluttajat ymmärtävät lisäturvan merkityksen erityisesti silloin, kun auton tehdastakuu päättyy, ja odottamattomat korjauskulut voivat iskeä.

Kilometrirajoitukset ja taloudellinen hyöty

Monet lisäturvavaihtoehdot, kuten esimerkiksi GOSafe tuotteet, tarjoavat joustavuutta kilometri- ja ikärajoitusten suhteen. GOSafe Premium kattaa jopa 300 000 kilometrin tai 20 vuoden iän, mikä antaa kuluttajalle turvaa pitkällä aikavälillä. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun otetaan huomioon, että moottorin vaihto voi maksaa 5 000–10 000 euroa, ja sähköauton akun vaihto voi nousta jopa 18 000 euroon​

Kun vertaa näitä summia lisäturvan vuosimaksuun, joka on usein 500–1 000 euroa, on selvää, että lisäturva voi säästää huomattavia summia pitkällä aikavälillä.

Kuluttajatarinat ja käytännön hyödyt

Monet kuluttajat ovat hyötyneet lisäturvasta, kun he ovat välttäneet suuria korjauskustannuksia rikkoutuneen moottorin tai vaihteiston vuoksi. Esimerkiksi sähköauton omistajat ovat välttyneet tuhansien eurojen akkuremontilta lisäturvan ansiosta, mikä on tehnyt autosta kannattavamman pitkäaikaisessa käytössä. Todelliset esimerkit kuluttajilta tuovat konkreettista näyttöä siitä, miten lisäturva voi olla pelastus odottamattomissa tilanteissa.

gosafe-premium-ja-electric-mielenrauha

Yhteenveto

Lisäturva on tärkeä investointi, kun auton tehdastakuu on umpeutumassa. Se suojaa auton omistajaa suurilta korjauskustannuksilta ja auttaa varmistamaan, että auto pysyy hyvässä kunnossa pitkään. Eri maissa, kuten Suomessa, Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa, lisäturvan käyttö on kasvanut, mikä osoittaa sen arvon erityisesti teknisesti edistyneissä autoissa. Kun otetaan huomioon korjauskulujen kasvu, lisäturva voi olla ratkaiseva tekijä, joka säästää autoilijan tuhansilta euroilta pitkällä aikavälillä.

  • Suomessa lisäturvan suosio kasvaa, erityisesti käytetyillä autoilla.
  • Ruotsissa lisäturva on yleinen ja vakiintunut osa autokulttuuria.
  • Saksassa ja muualla Euroopassa lisäturva on suosittu teknisesti kehittyneissä autoissa.
  • Pohjois-Amerikassa lisäturva on olennainen erityisesti sähköautoissa, joiden korjauskulut voivat olla jopa 29 % korkeammat.
  • Lisäturva suojaa autoilijaa suurilta korjauskustannuksilta ja parantaa auton jälleenmyyntiarvoa.
Takaisin blogiin