tehdastakuu-umpeutumassa

Tehdastakuu umpeutumassa? Näin lisäturva suojaa moottorin ja voimansiirron kalliilta korjauksilta

Auton moottori ja voimansiirto ovat auton kalleimpia ja monimutkaisimpia osia, ja niiden rikkoutuminen voi johtaa suuriin kustannuksiin. Kun auton tehdastakuu umpeutuu, omistaja jää yksin vastaamaan kaikista korjauskustannuksista. Tämä tekee lisäturvasta elintärkeän, sillä se tarjoaa suojaa näille kriittisille osille, kuten moottorille ja voimansiirrolle, jatkaen auton takuuaikaa ja varmistaen, että suuret korjaukset eivät aiheuta taloudellisia yllätyksiä.

Mitä tapahtuu, kun tehdastakuu päättyy?

Tehdastakuu kattaa yleensä auton valmistusvirheet ja osien rikkoutumisen tietyn kilometrimäärän tai ajan puitteissa. Kun tehdastakuu päättyy, kaikki korjauskustannukset siirtyvät auton omistajan vastuulle. Tämä tarkoittaa, että jos moottori hajoaa tai voimansiirtoon liittyy ongelmia, kustannukset voivat olla jopa 5 000–10 000 euroa moottorivioista ja voimansiirron korjaukset voivat olla vielä kalliimpia. Lisäturva on suunniteltu ottamaan haltuun tämän vastuun heti tehdastakuun päättymisen jälkeen.

Yleisimpien automerkkien tehdastakuun ajat

Eri automerkit tarjoavat eri mittaisia tehdastakuita. Tässä on esimerkkejä yleisimpien automerkkien tehdastakuuajoista:

  • Volkswagen: 2 vuotta ilman kilometrirajaa
  • BMW: 2 vuotta ilman kilometrirajaa
  • Audi: 2 vuotta ilman kilometrirajaa
  • Mercedes-Benz: 2 vuotta ilman kilometrirajaa
  • Tesla: 4 vuotta tai 80 000 km, akku ja voimansiirto jopa 8 vuotta tai 240 000 km
  • Volvo: 2 vuotta ilman kilometrirajaa
  • Ford: 2 vuotta tai 100 000 km

Kun tehdastakuu päättyy, autoilijat jäävät ilman valmistajan tarjoamaa suojaa, mikä tekee lisäturvan hankkimisesta kannattavan. GOSafe Premium ja GOSafe Electric tarjoavat kattavan lisäsuojan, joka jatkaa turvaa moottorin ja voimansiirron osalta tehdastakuun päättymisen jälkeen. Näin voit välttyä suurilta korjauskuluilta ja saada mielenrauhaa pitkälle tulevaisuuteen.

lisäturva-godafe

Miksi lisäturva kannattaa?

Kun tehdastakuu umpeutuu, auton omistaja jää yksin vastuuseen mahdollisista rikkoutumisista. Lisäturva tarjoaa ylimääräisen suojan ja vähentää riskiä siitä, että isot ja kalliit korjaukset tulevat yllätyksenä. Esimerkiksi moottorin vaihto voi maksaa jopa 10 000 euroa, ja voimansiirron korjaukset voivat nousta vieläkin korkeammiksi. Lisäturva suojaa sinua näiltä suurilta kustannuksilta.

Lisäksi lisäturva voi parantaa auton jälleenmyyntiarvoa, sillä potentiaaliset ostajat arvostavat autoa, joka on suojattu mahdollisilta korjauksilta.

Yhteenveto

Kun auton tehdastakuu päättyy, vastuu korjauksista siirtyy täysin auton omistajalle. Suurten osien, kuten moottorin ja voimansiirron, korjaukset voivat olla erittäin kalliita, joten lisäturva tarjoaa turvallisen suojan näitä kuluja vastaan. Auton omistajan kannattaa hankkia lisäturva jo ennen tehdastakuun umpeutumista, jotta hän voi varmistaa jatkuvan suojan ja välttää suuret, yllättävät kustannukset.

  • Tehdastakuu kattaa valmistusvirheet ja rikkoutumiset, mutta päätyttyään vastuu siirtyy omistajalle.
  • Yleiset tehdastakuuajat vaihtelevat 2–4 vuotta eri automerkeillä.
  • Lisäturva suojaa autoilijan moottorin ja voimansiirron rikkoutumisilta, jotka voivat maksaa jopa 10 000 euroa.
  • Lisäturva auttaa parantamaan auton jälleenmyyntiarvoa.
  • Auton omistajan kannattaa hankkia lisäturva ennen tehdastakuun umpeutumista varmistaakseen jatkuvan suojan.
Takaisin blogiin